Arnaud Henckaerts

17 NOV 2022

De Lucid Gravity SUV komt in 2024

Het Amerikaanse bedrijf heeft een tipje van de sluier over zijn elektrische SUV gelicht.

Het Amerikaanse Lucid wil Tesla het vuur aan de schenen leggen. Het pakte daarvoor eerder uit met de Air, een elektrische limousine met een groot rijbereik en indrukwekkende cijfers. Maar wat is een autobouwer vandaag zonder SUV? Daarom lanceert Lucid in 2024 de Gravity, een grote elektrische SUV die plaats biedt aan maximaal 7 inzittenden, verdeeld over drie zetelrijen.

"De SUV met het grootste rijbereik"

De reservaties voor het nieuwe model worden begin 2023 geopend om dan in 2024 te starten met de productie, die in dezelfde fabriek zal gebeuren als de productie van de Air. We kunnen er dan ook van uitgaan dat hij over dezelfde specificaties zal beschikken, met een motorvermogen van 480 tot 1.111 pk en een batterijcapaciteit van 113 kWh. Maar meer details, zoals het rijbereik dat volgens het merk het grootste van eender welke SUV moet zijn, geeft Lucid pas begin 2023 vrij.

Het merk omschrijft de Gravity als een model dat “de prestaties van een supercar met die van een praktische zevenzitter combineert”. Het interieur moet heel wat ruimte bieden, en een keuze uit twee of drie zetelrijen, met telkens specifieke zetelconfiguraties en een grote mate van flexibiliteit. Hij zal ook uitgerust zijn met hoge resolutie ‘Glass Cockpit’-schermen waarop de nieuwste generatie van de ‘Lucid UX’ software draait.

Op meer details, betere foto’s en een lanceringsdatum voor de Europese markt is het wachten tot begin 2023.


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie