Audi A3: facelift en nieuwe allstreet-versie

Audi heeft de vierde generatie A3 een facelift gegeven en maakt van de gelegenheid gebruik om hem een nieuwe allstreet-versie te geven, die hoger op zijn pootjes staat.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 12 maart 2024
  • Lancering

De vierde generatie Audi A3 zit aan de helft van zijn levensduur en krijgt dus een facelift. En zoals het dan hoort, heeft Audi de look van zijn compacte middenklasser bijgeschaafd met hertekende bumpers, een nog grotere frameloze grille en een nieuwe lichtsignatuur. Of lichtsignaturen, want je kan deze op elk moment aanpassen in het infotainmentsysteem met de keuze uit vier verschillende opties. De A3 geniet daarnaast van een reeks nieuwe koetswerkkleuren, en ook van een nieuwe koetswerkvariant!



Audi A3 krijgt ook allstreet-versie

Audi heeft van de facelift gebruik gemaakt om de A3 ook als allstreet uit te voeren. Die is 3 cm hoger en krijgt een SUV-achtige look die hem avontuurlijker doet ogen dankzij specifieke bumpers en zwarte wielkastranden. Maar allstreet betekent niet allroad, want net als de A1 allstreet blijft deze A3 een voorwielaandrijver. Je kan er dus geen quattro-vierwielaandrijving in krijgen.



Betere standaarduitrusting

Aan boord krijgt de facelift van de A3 nieuwe bekledingsopties, een nieuwe sfeerverlichting aan boord en een nieuwe, piepkleine transmissiebediening, terwijl ook de ventilatiemonden ietwat zijn hertekend. Audi maakt daarnaast van de update gebruik om de standaarduitrusting van het model uit te breiden. Je krijgt nu steeds de Virtual Cockpit en het centrale aanraakscherm van 10,1 inch. Op dit infotainmentsysteem kan je nu ook externe applicaties installeren zoals Spotify, om naar je favoriete muziek te kunnen luisteren zonder je smartphone te moeten koppelen.

Vanaf 35.530 euro, beschikbaar in maart

De gefacelifte Audi A3 is al vanaf deze maand maart te bestellen vanaf 35.530 euro als Sportback, 36.630 euro als berline en 37.380 euro als allstreet. Bij de lancering zijn er nog maar twee motorisaties beschikbaar: de 35 TFSI en 35 TDI. Die eerste heeft een mild hybride 1,5 liter-benzinemotor van 110 kW (150 pk), terwijl de tweede een 2 liter-dieselmotor betreft met eveneens 110 kW (150 pk). Beide motoren zijn gekoppeld aan een S-tronic-automaat met 7 versnellingen. Later volgen er meer benzine- en dieselmotoren voor de Sportback en de berline, inclusief de S- en RS-versies, en een plug-inhybride variant. Die laatste zou nog voor het einde van het jaar in het gamma moeten verschijnen.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Audi A3? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Audi A3-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km