Cadillac plaagt met de Celestiq

De elektrische limousine moet het vlaggenschip worden van het Amerikaanse luxemerk.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 09 juni 2022
  • Elektrisch

General Motors heeft grootse elektrische ambities. En daar ontsnapt ook Cadillac, het luxemerk van de groep, niet aan. Een grote stap als je weet dat het merk vooral scoort met benzineslurpende monsters als de Escalade SUV. Maar tijden veranderen, dus toont Cadillac een aantal teaserfoto’s van de Celestiq, een elektrische limousine die een plaatsje moet krijgen boven de elektrische Lyriq.

Topsegment

Het Amerikaanse merk omschrijft de Celestiq zelf als “onmiskenbaar Cadillac, maar met een moderne twist.” Heel veel geven de beelden nog niet prijs, tenzij dan het oog voor detail. De Celestiq moet dan ook de absolute top worden in het Cadillac-gamma en het opnemen tegen Europese elektrische limousines als de Mercedes EQS en de BMW i7. Misschien zelfs op eigen terrein, want GM-CEO Mary Bara heeft al laten weten dat de groep met elektrische producten denkt opnieuw een kans te maken op het Oude Continent.


Op technisch vlak zal de productieversie van de Celestiq, die in 2023 onthuld zou worden, gebruikmaken van GM’s elektrische Ultium platform. Daarnaast krijgt hij heel wat hypermoderne snufjes, zoals een glazen panoramadak met vier zones zodat elke inzittende het transparantieniveau kan instellen voor het stukje dak boven zijn of haar hoofd. De Celestiq zou ook de eerste Cadillac worden die een ‘Ultra Cruise’ systeem krijgt voor autonoom rijden. Ook op dat vlak zal het merk een kluif hebben aan Mercedes.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Cadillac.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Het mag duidelijk zijn dat de Hyundai Ioniq 5 N een (zeer) sterke indruk op ons heeft gemaakt tijdens onze eerste kennismaking, en dat dankzij deze 5 geweldige details!

BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

Het einde van een decennialange traditie voor de Beierse constructeur!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

De nieuwe Aston Martin Vanquish wordt nog in 2024 officieel onthuld en krijgt een biturbo-V12 met 835 pk en 1.000 Nm!

Renault Symbioz: Captur XXL

Renault Symbioz: Captur XXL

De nieuwe Symbioz SUV van Renault belooft een recordruimte voor het formaat! Hij komt tussen de Captur en de Austral te staan en is er enkel als E-Tech Hybrid.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km