Dit is de eerste Singer Turbo!

Na de legendarische luchtgekoelde ‘flat 6’, waagt Singer zich nu aan een andere mythische motor van Porsche: de Turbo!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 10 februari 2022
  • Lancering

Singer is één van de pioniers op het vlak van de ‘restomod’, en bouwde enkele van de meest gewilde creaties in het genre. Normaal gezien gebruikt het daarvoor atmosferische zescilinder boxermotoren die het tot het uiterste drijft. Het deed daarvoor zelfs een beroep op Williams, voor zijn ultieme model, de DLS! Vandaag hebben de experts zich een nieuwe uitdaging gesteld: de eerste Porsche 911 Turbo heruitvinden. En we vertellen er meteen bij dat dat erg goed gelukt is!





Een 930, aangepast aan vandaag

De ongelooflijke machine die je hier ziet, kreeg de naam ‘Turbo Study’. Voor de puristen: hij put inspiratie uit de 930, de eerste generatie van de 911 die drukvoeding kreeg. Het meteen aan zijn immense achtervleugel herkenbare model beschikte over ongeveer 300 pk bij zijn lancering. Nadat Singer hem onder handen nam, is alles er wat op vooruit gegaan...





Koolstofvezel en 450 pk!

De motor en zowat alle koetswerkpanelen worden vervangen. Elk element van het koetswerk werd door Singer herbekeken en herwerkt met heel wat koolstofvezel! De zescilinder boxer komt uit de volgende generatie, de 964. Hij wordt opgeboord naar 3,8 liter en krijgt 2 turbo’s, waardoor hij nu 450 pk uitbraakt! Die cavalerie wordt via een handgeschakelde zesversnellingsbak afgeleverd aan de achterwielen, of aan de vier wielen, als de klant dat wenst. 





Wat extra comfort

Ook het interieur krijgt een ‘kleine’ update. De specifieke zetels zijn elektrisch bediend en verwarmd, terwijl een cruise control nu ook op de optielijst staat. De analoge tellers zijn dan weer een meesterwerkje van de hand van Singer. De specialist gaat ook mee met zijn tijd, en voorziet een draadloos laadvlak voor smartphones in de middenconsole. 





Op maat gemaakt

De prijs van de bolide werd niet meegedeeld. Maar meer dan 70 waarschijnlijk (zeer) gefortuneerde klanten hebben zich al kandidaat gesteld om “samen te werken met Singer om het over hun persoonlijke noden te hebben voor engineering op maat.”


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Singer Vehicle Design.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Het mag duidelijk zijn dat de Hyundai Ioniq 5 N een (zeer) sterke indruk op ons heeft gemaakt tijdens onze eerste kennismaking, en dat dankzij deze 5 geweldige details!

Renault Symbioz: Captur XXL

Renault Symbioz: Captur XXL

De nieuwe Symbioz SUV van Renault belooft een recordruimte voor het formaat! Hij komt tussen de Captur en de Austral te staan en is er enkel als E-Tech Hybrid.

Ferrari 12Cilindri: 830 pk en een gepaste naam!

Ferrari 12Cilindri: 830 pk en een gepaste naam!

De opvolger van de 812 eert de Ferrari GT's uit de jaren '50 en '60 en behoudt zijn atmosferische V12 met 830 pk en zonder enige elektrische assistentie!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

De nieuwe Aston Martin Vanquish wordt nog in 2024 officieel onthuld en krijgt een biturbo-V12 met 835 pk en 1.000 Nm!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km