Mercedes CLE gaat uit zijn dak

Mercedes heeft er bovendien alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de CLE Cabrio zo vaak mogelijk open kan rijden.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 07 februari 2024
  • Lancering

Mercedes kondigde vorig jaar al aan dat de nieuwe CLE dit jaar een cabrioversie zou krijgen, en nu krijgen we dit dakloze model ook officieel te zien. De afmetingen van de cabrio zijn identiek aan die van de coupé, maar hij onderscheidt zich natuurlijk met zijn stoffen dak, dat in slechts 20 seconden opent en sluit. Een handeling die je ook al rijdend kan uitvoeren, tot aan een snelheid van 60 km/u.



Niet te koud of te warm in de Mercedes CLE Cabrio

Het is bovendien duidelijk dat Mercedes er alles aan heeft gedaan om de CLE Cabrio zo vaak mogelijk open te zien rijden. Het model is standaard uitgerust met windschermen bovenaan de voorruit en achter de hoofdsteunen, net als een nekverwarming om de koude wind buiten te houden. Dat moet het ook in de winter mogelijk maken om het dakje te openen. In de zomer rekent de Duitser dan weer op een (optionele) lederen bekleding die infrafroodstralen reflecteert, wat het interieur tot 12 graden koeler houdt dan bij gewoon leer.



Alle functies bruikbaar, ook met open dak!

Qua technologie is de CLE Cabrio uitgerust met een centraal aanraakscherm dat 15 tot 40 graden gekanteld kan worden, om storende reflecties te vermijden met het dak open. Optioneel kan je ook een Burmester-geluidsinstallatie toevoegen met twee luidsprekers in de hoofdsteunen van de voorzetels. Daarmee kan je optimaal van je muziek genieten, zelfs met de haren in de wind.

Vanaf 71.390 euro, 7.260 euro duurder dan de CLE Coupé

Op praktisch vlak heb je 385 liter aan kofferruimte in deze 4-zits cabrio, al wordt er 90 liter ingenomen als je het dak opent. Onder de motorkap van de CLE Cabrio zitten dezelfde motoren als in de coupé, met uitzondering van de AMG 53 4Matic+. De cabrioversie is 7.260 euro duurder dan de coupé en is daarmee al te bestellen vanaf 71.390 euro.



Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Mercedes? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Mercedes-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km