Mercedes GLC Coupé: design en rijplezier op zijn best

De nieuwe GLC Coupé van Mercedes krijgt niet enkel een nog sportiever design dan zijn voorganger, maar hij wilt die sportiviteit ook uitstralen in zijn dynamische weggedrag. Een verleidelijke mix?

  • VROOM  Team VROOM Team
  • 19 mei 2023
  • Lancering

Voor zijn tweede generatie heeft de Mercedes GLC Coupé een nog sportiever design gekregen. Met zijn bredere spoor (+6 mm voor en +23 mm achter), zijn gespierde wielkasten en zijn iets meer uitgestrekte lengte (+31 mm) heeft de nieuwe GLC Coupé een potente look, die perfect in verhouding is. Een sportieve look die desgewenst nog wordt versterkt als AMG Line, met zijn specifieke details.

De referentie qua stroomlijn

Op detailniveau gaan de koplampen nu op in de grille. De lichtblokken achteraan worden dan weer in twee gesplitst, terwijl een chromen streep de breedte van de wagen nog verder accentueert. 

Maar deze nieuwe stijl heeft ook een aerodynamische functie. Met een luchtweerstandscoëfficiënt van amper 0,27 is deze SUV-coupé nog gestroomlijnder dan zijn voorganger (0,30), waarmee de GLC Coupé een van de referenties wordt binnen zijn segment. Zijn grootste concurrent, de BMW X4, blijft steken op een Cx van 0,29.

Meer dan enkel een mooi snoetje!

Maar de Mercedes GLC Coupé is niet enkel gemaakt om er mooi uit te zien. Zo heeft hij bijvoorbeeld een optionele meesturende achteras, wat zeldzaam is binnen dit segment, die bijdraagt aan de wendbaarheid en de stabiliteit van de GLC, afhankelijk van de omstandigheden.

Meer specifiek draaien de achterwielen in de tegengestelde richting van de voorwielen bij snelheden onder de 60 km/h, en dat tot een hoek van 4,5°. Daarmee wordt de wielbasis virtueel verkleind en bekom je een betere wendbaarheid en vooral een kleinere draaicirkel van amper 10,9 m. Dat is vergelijkbaar met de draaicirkel van een kleine stadswagen als de Volkswagen Polo, terwijl de BMW X4 een draaicirkel heeft van 12,1 m, om de vergelijking van hierboven verder te zetten.

Maar wanneer de snelheid stijgt tot boven de 60 km/u, draaien de achterwielen in dezelfde richting als de voorwielen, opnieuw tot een maximum van 4,5°. Daarmee wordt de wielbasis virtueel verlengd, wat heel wat voordelen met zich meebrengt qua stabiliteit en veiligheid bij hoge snelheden.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Mercedes GLC? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze nieuwste zoekertjes voor de Mercedes GLC nu hier:

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km