Sébastien Vanhouche

1 MRT 2023

De gefacelifte ID.3 is er!

Jammer genoeg lijken de aanpassingen die Volkswagen deed eerder miniem...

Na een aantal teasers van Volkswagen trekt het merk eindelijk het doek van zijn vernieuwde elektrische hatchback. Qua design zijn de belangrijkste aanpassingen vooral vooraan te vinden, met onder andere een hertekende bumper. Toegegeven, de aanpassingen zijn eerder beperkt, maar het is dan ook vooral binnenin dat de grootste veranderingen te spotten zijn.


Een interieur van betere kwaliteit

Zo kondigt Volkswagen aan dat er een duidelijke verbetering is van de kwaliteit van de in het interieur gebruikte materialen, maar dat is iets wat we in de praktijk zullen moeten ondervinden. De andere evoluties betreffen onder andere een centraal infotainmentscherm dat voortaan standaard 12 duim meet en voorzien is van het nieuwste infotainmentsysteem van het merk. De ‘Plug & Charge’-functie, waarbij je geen badge of app moet gebruiken om het opladen te starten, behoort nu ook tot de standaarduitrusting. En dat is het zowat...


Vanaf de herfst in productie 

Onderhuids verandert er niets. Volkswagen biedt nog steeds dezelfde combinaties van batterijen en aandrijvingen aan, met telkens WLTP-gehomologeerde cijfers voor het rijbereik die identiek zijn aan de huidige versie. Deze vernieuwde versie van de ID.3 zal vanaf de herfst geassembleerd worden in de VW-fabrieken van Zwickau en Dresden, maar ook in Wolfsburg. De volgende generatie van de ID.3 wordt trouwens al tegen 2026 verwacht, samen met 9 andere elektrische modellen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie