Jean-Francois Christiaens

11 APR 2023

Polestar 4: snelle SUV‑coupé komt volgende week!

Polestar gaat zijn nieuwe elektrische SUV-coupé op 18 april officieel voorstellen tijdens het autosalon van Shanghai.

Lies Eeckman, CEO van Polestar Belgium, had het ons reeds bevestigd tijdens een interview in het begin van het jaar: de Polestar 4 komt nog in 2023 het gamma aanvullen van het jonge elektrische merk. Polestar maakt nu bekend dat de SUV-coupé tijdens het autosalon van Shanghai op 18 april officieel voorgesteld zal worden.

Ruime en performante coupé

Voorlopig moeten we het dus doen met een eerste teaserfoto, waar enkel een stukje van de neus van het nieuwe model op staat afgebeeld. Maar Polestar vertelt wel dat dit nieuwe model "de aerodynamica van een coupé combineert met de ruimte van een SUV" en dat deze "elektrische SUV-coupé ook de krachtigste productiewagen van Polestar tot nu toe wordt". 

Eigen look?

Normaal gesproken wordt deze Polestar 4 niet zomaar een variant van de ook nog recente Polestar 3 met een aflopende daklijn. Thomas Ingenlath, globale CEO van Polestar, legt in ieder geval uit dat "de Polestar 4 niet zomaar een aangepaste versie is van onze eerste SUV. Integendeel: we hebben het volledige design hertekend om een nieuw model te creëren met deze SUV-coupé". Over enkele dagen zullen we in ieder geval meer weten.

Een eerder gepubliceerde teaserfoto van het model onder een doek naast de Polestar 2, Polestar 3 en Polestar 5 geeft in ieder geval een idee van hoe de proporties van de Polestar 4 zich zullen verhouden ten opzichte van de rest van het gamma.

Advertentie
Advertentie
Advertentie