Pierre-Benoit Sepulchre

4 AUG 2023

De BMW 6 Reeks Gran Turismo gaat op de schop

In Duitsland werden er amper 500 exemplaren verkocht in 2022!

De carrière van de BMW 6 Reeks Gran Turismo zit er bijna op. De Beierse autobouwer heeft immers beslist om de productie te staken. De verkoop van het in 2017 gelanceerde model kwam nooit echt van de grond. Hoewel de 6 Reeks Gran Turismo nog een beperkt succes kende bij een aantal taxibedrijven dat ritten verzorgt van en naar luchthavens, haalden particuliere kopers van meet af aan hun neus op voor het model.

De 6 Reeks GT verdwijnt in 2024 uit de BMW-catalogus, wat doet vermoeden dat de productielijn niet nu meteen opgedoekt wordt. De fans van het model hebben dus nog wat tijd om hun bestelling door te geven voor het doek definitief valt.

Om een idee te geven van hoe hard het model flopte, geven we nog wat cijfers mee: er werden in 2022 amper 509 exemplaren verkocht in Duitsland. Dit jaar is de 6 Reeks Gran Turismo bovendien het minst verkocht model van de Duitse autobouwer, met 237 geleverde exemplaren tot nu toe! De update die hij in 2021 kreeg, had dus duidelijk niet echt een impact...


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie