Sébastien Vanhouche

23 JUN 2023

Cupra Ateca: nu ook goedkoper

De Spaanse SUV krijgt twee nieuwe instapmotoren op benzine.

Het jonge merk Cupra treedt steeds meer buiten zijn sportieve niche door zijn gamma uit te breiden om een breder publiek aan te spreken. Alvorens het zich volledig richt op elektrische modellen met onder meer de kleine Raval, krijgt de SUV Ateca twee nieuwe benzinemotoren van 150 en 190 pk om hem betaalbaarder te maken.

150 of 190 pk 

Vanaf juli 2023 wordt het dan ook mogelijk op de Cupra Ateca te bestellen met twee nieuwe motoren. De eerste is een 1,5 liter-viercilinder die zijn 150 pk uitsluitend aan de vooras levert via een DSG-robotbak met dubbele koppeling en 7 verzetten. De tweede is ook een viercilinder en krijgt dezelfde automaat, maar deze is 2 liter groot en levert 190 pk aan de vier wielen. Cupra maakt ook van de gelegenheid gebruik om een nieuwe faux-diffusor te monteren onderaan de achterbumper van zijn gezins-SUV.

Vanaf de zomer, maar voor hoeveel geld?

Deze twee motoren zijn al te vinden onder de kap van de Cupra Leon en Formentor, maar natuurlijk ook in de Seat Ateca! Daardoor is er niet veel meer dat beide modellen onderscheidt, op wat sportieve details en de badge na. Het einde van Seat komt duidelijk steeds dichterbij... Deze nieuwe varianten van de Cupra Ateca gaan deze zomer in productie. Er blijft echter nog één onbekende over: hun prijs. Al gaan we er vanuit dat ze iets duurder zullen worden dan de equivalente modellen van Seat, die te koop zijn vanaf 37.550 euro voor de 1.5 TSI met DSG.

Advertentie
Advertentie
Advertentie