Sébastien Vanhouche

24 FEB 2023

Peugeot 508: nieuw gezicht

Halfweg zijn loopbaan krijgt de leeuw een grondige facelift!

Tijd voor een opfrisbeurt voor de Peugeot 508! Of toch gedeeltelijk. De tweede generatie van de 508 zit halfweg zijn loopbaan en krijgt voor de gelegenheid een volledig hertekende voorpartij. Daarbij horen voortaan standaard Matrix LED koplampen en een unieke lichtsignatuur met 3 klauwen. Diezelfde kenmerkende handtekening vinden we ook in de vernieuwde lichtblokken achteraan.



Moderner en meer kwaliteit

Binnenin blijven de cosmetische aanpassingen beperkter. Peugeot kondigt wel nieuwe, modernere materialen aan met een hogere kwaliteit. Ook op vlak van technologie zet de 508 van de tweede generatie een belangrijke stap, want op het centrale 10-duims scherm bedien je voortaan het nieuwste infotainmentsysteem van de groep.

Een benzine, een diesel en drie hybrides!

Onder de motorkap vinden we nog slechts één benzine- en één dieselmotor, allebei met 130 pk. Bij de plug-in hybride aandrijvingen is er keuze uit drie varianten: de eerste levert al 180 pk, de tweede haalt 225 pk en vergeten we vooral de PSE-uitvoering niet, die 360 pk over de vier wielen verdeelt. Alle drie gebruiken ze een batterij van 12,4 kWh en ook een achttrapsautomaat is standaard op alle motorversies. Nog even wachten tot de zomer, want dan komt deze 508 bij ons op de markt.


Advertentie
Advertentie
Advertentie