Arnaud Henckaerts

2 JAN 2023

Werkt Cadillac aan een luxueuze cabrio?

Het designteam van General Motors postte er in elk geval een designschets van op zijn Instagram.

Ooit stond Cadillac synoniem voor limousines en imposante coupés en cabrio’s, maar tegenwoordig ligt de nadruk vooral op SUV’s. Dat blijft ongetwijfeld ook zo de komende jaren, maar het Amerikaanse luxemerk werkt ook aan nieuwe modellen voor zijn elektrische toekomst. De Celestiq was daarvan een eerste voorbeeld, en nu lijkt er ook opnieuw een cabrio in de maak.

Project met toekomst? 

Het designteam van General Motors, waar Cadillac deel van uitmaakt, stuurde bij wijze van kerst- en nieuwjaarswens immers een schets de wereld in van een dakloos model. Het is maar één schets, maar die is op het eerste zicht best geslaagd. Als je niet zou weten dat GM hem getekend had, zou je hem kunnen verwarren met een Aston Martin. Het zou een moderne interpretatie van de Ciel concept uit 2011 kunnen worden...

Of er effectief opnieuw een cabrio van Cadillac komt, is niet helemaal duidelijk. Maar het zou natuurlijk wel passen bij de luxueuzere positionering die het merk zichzelf wil aanmeten. Het is exact 20 jaar geleden dat Cadillac een dakloos model introduceerde, met de XLR in 2003. Het werd een flop. Sindsdien lijkt de liefde van het merk voor het genre bekoeld, al was er in 2011 wel de Ciel, die echter nooit voorbij het conceptstadium geraakte. Of het model van de schets eenzelfde leven beschoren is of dat hij werkelijkheid wordt (en misschien zelfs naar Europa komt), zal de toekomst moeten uitwijzen.


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie