Yeelen Möller

23 NOV 2023

Deze EV van Ian Callum weegt slechts 1.150 kilo

Het designhuis van Ian Callum heeft zich aan een origineel ontwerp gewaagd: een elektrische offroader met een pluimgewicht die ook nog eens supersnel kan opladen. De Britse designer is de kneepjes duidelijk nog niet verleerd!

Ian Callum is een bekende en een geliefde naam in het autowereldje: hij is de tekenaar van onder meer de Aston Martin DB7, Volvo C70 Coupé en de Ford Escort RS Cosworth voor hij aangesteld werd als designdirecteur van Jaguar, met de modernisatie van de designtaal van het Britse merk als gevolg. XK, XE, XF, XJ, F-Type, F-Pace, I-Pace, ... Alle moderne Jaguars hebben we aan hem te danken, maar in 2019 verliet hij de constructeur om zijn eigen studio op te richten: Callum. Het eerste resultaat was de gemoderniseerde Vanquish, maar nu heeft Callum een origineel ontwerp voorgesteld. En origineel is een understatement!

Laadtijd van 10 minuten!

Dit is namelijk de Skye, een krachtige elektrische auto met vierwielaandrijving die gemaakt is om zowat elk terrein aan te kunnen, zonder zijn comfort te verliezen voor op de openbare weg. Alles lijkt gemaakt om het gewicht zo laag mogelijk te houden: het is een compacte auto van amper 4,05 m lang en 1,90 m breed, quasi even groot als een Volkswagen Polo, met een minimalistische carrosserie en een batterij van amper 42 kWh. Dat levert een autonomie van zo’n 275 km op, niet erg veel, maar klanten zullen wel kunnen kiezen voor een nieuwe soort batterij die volledig opgeladen kan worden in slechts 10 minuten!

1.150 kg

Al deze ingrepen leveren een sprint van 0 naar 100 km/u op in slechts 4 seconden, met een gewicht van 1.150 kilo en een perfecte gewichtsverdeling tussen de twee assen. Aan boord is er een 2+2-opstelling met veel comfort en hoogwaardige, duurzame materialen, maar beelden krijgen we daar nog niet van te zien. Wat we wel al weten, is dat de definitieve specificaties van de verschillende varianten (met een focus voor straat- of offroadgebruik) in de lente van 2024 worden bekendgemaakt. We voorspellen in ieder geval al een pittig prijskaartje, want een exclusief model als  dit met doorgedreven personalisatiemogelijkheden en spitstechnologie aan boord zal niet goedkoop zijn. Al krijgen we graag het tegendeel bewezen...

?

PUBLICITÉ
PUBLICITÉ
PUBLICITÉ