Jean-Francois Christiaens

23 JUN 2022

Polestar 5: een 800 volt katapult met bijna 900 pk!

Polestar geeft meer details vrij over zijn toekomstige ‘Taycan-killer’. Onder andere zijn indrukwekkende maximumvermogen!

Polestar wil zijn gamma snel uitbreiden. De Polestar 3 komt binnenkort de Polestar 2 een handje helpen, het enige model van de autobouwer dat op dit moment nog verkocht wordt na het einde van de productie van de Polestar 1. Daarna komt er ook nog een compactere SUV, de Polestar 4, die er in 2023 moet zijn.

Maar op dit moment is het model dat alle aandacht naar zich toetrekt de Polestar 5. Nadat het eerder de eerste beelden vrijgaf van zijn toekomstige vierdeurs coupé, gunt het merk ons nu een blik op een deel van de technische fiche van het model, in het kader van het Festival of Speed in Goodwood. Het model zou zijn reputatie als ‘Taycan-killer’ alle eer aandoen. Naast zijn onderstel in gelijmd aluminium, licht en superstijf, krijgt de auto immers ook een 800 volt elektrische architectuur die hoge laadsnelheden toelaat.



Polestar bevestigt ook dat het werkt aan de ontwikkeling van een nieuwe aandrijving, waarbij twee elektromotoren (één per as) samen 650 kW (884 pk) en een koppel van 900 Nm leveren. Als de Polestar 5 zo licht wordt als beloofd, zou dat voor explosieve prestaties moeten zorgen.

De vierdeurs GT coupé Polestar 5 komt in 2024 op de markt.


Advertentie
Advertentie
Advertentie