Pierre-Benoit Sepulchre

27 OKT 2023

De beroemde Range Rover van Queen Elizabeth II staat te koop!

Deze SUV is waarschijnlijk een van de meest gefotografeerde auto's ter wereld!

Iconic Auctioneers heeft misschien wel een van de meest iconische Ranger Rovers te pakken. Deze Range Rover uit 2004 is namelijk niets minder dan de persoonlijke wagen van Queen Elizabeth II, lichtjes aangepakt door de Special Vehicle Operations-afdeling van Jaguar Land Rover. De koningin kroop regelmatig achter het stuur van de wagen op het terrein van Balmoral, in het noorden van Schotland.

In tegenstelling tot een conventionele Range Rover, heeft dit exemplaar achterdeuren met een dubbele schakelaar om beide ramen te kunnen openen en sluiten, extra handgrepen voor passagiers, op maat gemaakte treeplanken en een rooster om te voorkomen dat honden vanuit de kofferbak in de cabine kunnen terechtkomen. Deze SUV is ook uitgerust met een aangepaste grille met verborgen lichten en grotere spatborden.



Deze koninklijke Range werd voor het eerst ingeschreven in 2004. Hij wordt afgeleverd met een compleet onderhoudsboekje en heeft bijna 110.000 mijl op de teller, ofwel iets meer dan 177.000 km. Onder de motorkap ligt een 4,4 liter-V8 op benzine van 282 pk. De veiling van deze iconische wagen vindt plaats op 11 november, tijdens de NEC Classic Motor Show Sale in Birmingham. 


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie