Jean-Francois Christiaens

1 FEB 2019

Volkswagen Polo en Golf op CNG krijgen meer rijbereik

Na Skoda en Seat vijlt ook Volkswagen zijn modellen op aardgas bij. De Polo TGI krijgt een derde gasreservoir om minder vaak bij de CNG-pomp te passeren. De Golf TGI ruilt zijn 1.4 in voor een 1.5.

Met iets minder dan 4.000 nieuwe inschrijvingen in 2018 blijft het succes van CNG in ons land nog relatief beperkt. Toch blijven heel wat constructeurs erin geloven, waaronder ook de Volkswagen-groep. VW geeft de Polo TGI een derde gasreservoir, zodat hij nu in totaal 13,8 kilogram CNG kwijt kan. Daarmee breidt het rijbereik op aardgas met 60 kilometer uit, tot 368 kilometer (WLTP). De 1.0 driecilinder turbobenzine van 90 pk blijft ongewijzigd.

Nieuwe viercilinder

De huidige Golf mag stilaan uitbollen, maar hij krijgt ook nog een CNG-update. De oude 1.4 viercilinder van 110 pk maakt plaats voor een 1.5 van 130 pk, net als in de Skoda Octavia en Seat Leon op CNG. Ook de Golf krijgt een derde gasreservoir, goed voor 17,3 kilogram in totaal en een rijbereik op aardgas van 422 kilometer.

Kleinere benzinetank

Het derde reservoir gaat wel ten koste van de grootte van de benzinetank. Die blijft wel aanwezig zodat je op benzine verder kunt rijden als er niet meteen een CNG-pomp in de buurt is.

Advertentie
Advertentie
Advertentie