Geflopt model: Imperial (1980-1983), een einde met bijzonder weinig glans!
Deze Imperial van de zesde generatie is een ‘revival’ die de Chrysler-groep een boost had moeten geven. Helaas deed hij bijna net het omgekeerde!
Deze Imperial van de zesde generatie is een ‘revival’ die de Chrysler-groep een boost had moeten geven. Helaas deed hij bijna net het omgekeerde!
Muscle car, een term die voor veel Amerikaanse modellen wordt gebruikt en die doorgaans verwijst naar weinig verfijning, enorme afmetingen en een monsterachtige motor. Het gouden tijdperk van dit soort auto’s lag in de jaren 1960, maar de eerste echte muscle car dook al een decennium eerder op.
Tot begin de jaren ’60 was Imperial een superluxe dochtermerk van de Chrysler-groep. Een aantal leiders van Chrysler, die nostalgisch waren naar de immense slagschepen van het eind van de jaren ’50, wilden 50 jaar later een vervolg breien aan die geschiedenis.
De beste ideeën leiden niet noodzakelijk tot de beste auto’s. Begin de jaren ’30 waagde Chrysler zich op een veelbelovend pad met de Airflow, maar die werd uiteindelijk een grote commerciële flop.
De Amerikanen blazen de Voyager nieuw leven in. Maar hij steekt de oceaan niet meer over.
In 2004 stelde Chrysler een van zijn meest ambitieuze en realistische conceptcars ooit voor. Helaas besliste het management dat de 850 pk sterke supercar met V12 er nooit zou komen…
Dit is het verhaal van een kleine, banale auto die rallykampioen werd. De Assepoester van de auto’s, eigenlijk…
Dit is het verhaal van twee vrienden die samen wilden werken aan een sportwagen met een logo dat tot de verbeelding sprak. Maar helaas leidde het flagrante gebrek aan ambitie tot een grote commerciële flop.
De Prowler deed denken aan een autostijl van weleer, de hot rod. Iets onwaarschijnlijks om eind jaren 90 mee uit te pakken dus. Op zoek naar iets om op te vallen tussen de menigte? Zoek niet verder!