Bert Troubleyn

6 AUG 2021

Gerucht: Tesla heeft eerste prototype van stadswagen klaar

De door aangekondigde Tesla-stadswagen zou weleens veel dichterbij kunnen zijn dan iedereen denkt…

Meer dan 1,5 jaar geleden publiceerde Tesla bij de openingsceremonie van zijn (toen) nieuwe fabriek in China een vage schets van een compacte stadswagen. Veel uitleg gaf het merk daar niet bij, maar ondertussen heeft CEO Elon Musk al wel een paar keer laten verstaan dat de prioriteit voor Tesla ligt bij de Europese lancering van de Model Y en de productiestart van de vrachtwagen Semi en de Cybertruck – in die volgorde. Dat deed vermoeden dat de stadswagen nog lang op zich zou laten wachten. Maar nu duikt plots nieuws op uit China: op Weibo – het Facebook van China – postte ene 不是郑小康 dat Tesla al een eerste prototype van het model zou hebben gebouwd en dat de proefproductie al eind dit jaar van start zou kunnen gaan.

Nieuws uit China moet natuurlijk vaak met een korrel zout worden genomen, maar in dit geval lijkt toch meer aan de hand. Volgens de Twitteraccount Ray4Tesla, die het nieuws wereldkundig heeft gemaakt, heeft de Chinese bron in het verleden al vaker zaken over Tesla gelekt die nadien bleken te kloppen.

Als dat echt zo is, dan zou het kunnen dat we de “Tesla van 25.000 dollar” al in 2022 ontdekken. We zijn benieuwd of zijn prijskaartje laag genoeg zal zijn om te kunnen wedijveren met rivalen als de Renault Zoé

Advertentie
Advertentie
Advertentie