Sébastien Vanhouche

30 JAN 2024

Scoop: elektrische Hyundai Casper voor Europa

Onze spionagefotografen hebben een elektrische Hyundai Casper met een dikke laag camouflage betrapt. Het model zou dit jaar nog voorgesteld moeten worden.

De kleine Hyundai Casper is al enkele jaren op de markt in Zuid-Korea, maar het 3,6 meter lange autootje zou een elektrische aandrijflijn krijgen en daarmee dit jaar in Europa moeten debuteren. Onze spionagefotografen hebben onlangs een nog goed gecamoufleerd model gespot, waarvan het silhouet sterk overeenkomt met de kleine Koreaanse SUV. Al zijn er enkele verschillen te zien vergeleken met het model met verbrandingsmotor dat al op de markt is...

Hyundai Casper EV verschilt van benzineversie

De kleine Casper die we hebben betrapt heeft namelijk geen uitlaatpijp. Op de spyshots zien we zelfs duidelijk een batterij zitten over de hele onderzijde van de auto. Er bestaat dus geen twijfel over dat het om een elektrisch model gaat. Als we meer in detail kijken, kunnen we zelfs ontwaren dat er een gladde grille zit in plaats van het honingraatmotief van de brandstofversie van de Casper.

Productie in Tsjechië vanaf 2024?

In 2023 liet Hyundai al vallen dat de elektrische Casper in dezelfde Tsjechische fabriek geproduceerd zou kunnen worden als de huidige Kona Electric. In Europa zou hij daarmee de concurrentie aangaan met de Dacia Spring en de Citroën ë-C3. Of hij nog goedkoper wordt dan zijn rivalen? Daarvoor is het wachten op zijn lancering, die we nog dit jaar verwachten.

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie