Pierre-Benoit Sepulchre

29 OKT 2019

SCOOP: Polestar komt naar het salon van Brussel

De Scandinavische autobouwer zal er zijn eigen stand hebben.

Op 10 januari opent het niet te missen salon van Brussel zijn deuren voor het grote publiek, en dat tot 19 januari. Het is al de 98ste jaargang, en in tegenstelling tot de autobeurzen van Frankfurt of Parijs heeft het Brusselse salon niet te kampen met constructeurs die afzeggen. Ook de nieuwkomers zijn van de partij.

Zo hebben we net vernomen dat Polestar aanwezig zal zijn, het performance-dochtermerk van Volvo Cars dat gebaseerd is in het Zweedse Göteborg. Aanvankelijk was Polestar de huistuner van Volvo, maar vandaag bouwt het zijn eigen modellen. Het zijn allemaal high-performance hybrides en elektrische auto’s: de Polestar 1 (een hybride coupé met één benzinemotor, twee elektromotoren op de achteras en een gezamenlijk koppel van 1.000 Nm) en de Polestar 2 (een drievolumeberline met vijf deuren en een fastback-look, vierwielaandrijving en een rijbereik van 500 kilometer).

De bijzonder knappe Polestar 1 wist veel aandacht te trekken tijdens de 1000 Miglia Green, die in september plaats vond in Italië. De coupé eindigde op de tweede plaats in de categorie van de hybride voertuigen.

De twee eerste modellen die Polestar bouwt en commercialiseert kan je dus vanaf 10 januari van dit jaar gaan bewonderen in Brussel. Een mooie erkenning voor het Belgische salon, dat zijn reputatie jaar na jaar versterkt.
Advertentie
Advertentie
Advertentie