Jean-Francois Christiaens

3 JAN 2022

5 fun‑auto’s voor 12.000 euro

Waren de kerstcadeaus niet helemaal wat je wilde? Zin in een morele boost? Dit zijn 5 nog betaalbare auto’s die je heel wat plezier kunnen bezorgen!

1. Porsche 944

Voor 12.000 euro zou je een 944 moeten vinden die uitgerust is met een 2,5 liter motor. Dat is niet het meest charismatische blok van bij Porsche, maar het plezier zit hem elders: in de ergonomie, het evenwichtige weggedrag en de typisch ‘eighties’ sfeer!

2. Renault Floride

Zijn sportieve uitspattingen niet je ding? Ga je liever op pad in een cabrio met heerlijke jaren ‘60 lijnen? Dan is de Renault Floride een goede keuze: de prestaties zijn eerder mager, maar hij is wel robuust!

3. Citroën 2CV

12.000 euro voor een 2pk, dat is veel geld! En toch is dat de prijs van een mooi exemplaar… De 2pk is zonder twijfel één van de meest sympathieke auto’s ter wereld! Iedereen houdt ervan! Bovendien zal je niet veel geld kwijt zijn aan zijn onderhoud of aan de pomp… en ook niet aan boetes voor snelheidsovertredingen!

4. BMW 325i Coupé (E36)

Gebruiksvriendelijker en praktischer dan de 944, maar ook deze BMW heeft een zescilinder onder de kap! De finesse en klank van het blok zijn niet te versmaden. Nu de E30 niet langer betaalbaar is, zoek je best een E36 nu het nog kan!

5. Autobianchi A112 Abarth

Heb je het meer voor de kleine sportieve GTI’s? Eerder dan te gaan voor een Golf of een Peugeot met die drielettercombinatie, stellen we je iets veel originelers voor! We kunnen je verzekeren dat het weggedrag optimaal is en de motor het zijn levenslust uit volle borst bezingt! Maar let op voor roest...


Op zoek naar een oldtimer?

Ben jij op zoek naar een oldtimer? Ontdek onze nieuwste zoekertjes voor oldtimers nu hier:

PUBLICITÉ
PUBLICITÉ
PUBLICITÉ