Pierre-Benoit Sepulchre

21 OKT 2014

Patissier Joost Arijs bekleedt Audi TT met 27.000 pralines

180 kg chocolade of 27.000 pralines waren nodig om een gloednieuwe Audi TT helemaal te bedekken. Na zeventien uren werk en met de hulp van een assistent transformeerde patissier Joost Arijs het koetswerk van de Duitse coupé in een gigantische praline.

Dit unieke en heel Belgische meesterwerk werd gemaakt ter gelegenheid van de Biënnale Interieur in Kortrijk, waar de nieuwe Audi TT voor het eerst getoond werd in België.

Van de grille tot de deuren en zelfs de uitlaat: nooit droeg de Audi TT zo’n origineel kleedje. De Belgische toppatissier legt zijn techniek uit: “We hebben de huisgemaakte pralines één voor één bevestigd met chocolade op de TT, met een heel kleurrijk model als resultaat. Het was een hele klus”, legt Joost Arijs uit. “Voor zover ik weet, heeft niemand dit voorgedaan. Vooraf waren heel wat tests noodzakelijk. Ik leende een auto van Audi om mij ervan te vergewissen dat de chocolade zou blijven hangen aan het koetswerk. Het is mijn meest spectaculaire en gedurfde creatie tot nu toe en is een meesterwerk geworden. Een ontwerp om de vingers bij af te likken.”

Bij de opening van de Biënnale Interieur op 18 oktober konden de bezoekers ‘proeven’ van deze zeer speciale TT, aangezien de pralines van de auto gehaald konden worden. De TT, die dit jaar zijn zestiende verjaardag viert, is aan zijn derde generatie toe. Hij heeft onder meer een indrukwekkende cockpit met digitale instrumenten en wifi-verbinding.

Advertentie
Advertentie
Advertentie