Sébastien Vanhouche

13 SEP 2021

De auto’s uit Mad Max: Fury Road zijn te koop

Veilinghuis Lloyds biedt een groot deel aan van de auto’s die door Charlize Theron en Tom Hardy werden bestuurd in de film Mad Max: Fury Road. De verkoop wordt afgerond op 26 september.

Als je een zwak hebt voor bijzonder extravagante auto’s, dan is dit nieuwtje iets voor jou: een deel van de wagens die zijn gemaakt voor de film Mad Max: Fury Road is op een veilingsite terecht gekomen. We vinden er onder meer de ongelooflijke vrachtwagen die werd bestuurd door Charlize Theron, de gigantische Cadillac Deville van kolonel Joe Moore of de legendarische Falcon coupé, bijgenaamd The Interceptor, van Tom Hardy.

Gigahorse of Doofwagon

Al die auto’s zien er gewoon geschift uit. De wagen van de slechterik, de Gigahorse, bestaat in werkelijkheid uit twee aan elkaar gelaste Cadillacs Deville. Ze staan op de banden van een Monster Truck en worden aangedreven door twee V8-motoren. Voel je meer voor vrachtwagens? Dan is de Doofwagon misschien iets voor jou: een concertzaal op wielen uitgerust met een vuurspuwende gitaar.

Een lot

De veiling telt in totaal 13 voertuigen, de enige die de opnames hebben overleefd. Vandaag staan ze allemaal in Australië, maar Lloyds is bereid om ze overal ter wereld te laten leveren, op één kleine voorwaarde: het gaat om één lot. Dus als je in maar één van de wagens geïnteresseerd bent, moet je er de andere 12 bij nemen. Nog niet helemaal overtuigd? Je hebt nog tot 26 september om te beslissen, want dan loopt de veiling af.


Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Advertentie
Advertentie
Advertentie