Pierre-Benoit Sepulchre

3 OKT 2022

Deze gloednieuwe McLaren P1 viel ten prooi aan orkaan Ian

De eigenaar had de bolide nog maar een week in zijn bezit!

Ian, een orkaan van categorie 4 op een schaal van 5, teisterde op woensdag 28 september de westkust van Florida. Het oog van de wervelstorm trof de Amerikaanse staat om 3:05 uur met windsnelheden die opliepen tot 240 km/u! Daarna bewoog hij zich in volle vaart naar Cape Coral en Punta Gorda, om daarna naar het noorden te trekken en in intensiteit af te nemen.

Je kan je wel inbeelden dat met dit soort krachtige winden, gekoppeld aan slagregens (in Daytona Beach viel in een paar uur tijd tot 500 mm water!), alles wat het pad van een orkaan als deze kruist, waarschijnlijk niet heel blijft. Eén van de meest opvallende voorbeelden is waarschijnlijk deze gele McLaren P1, eigendom van een plaatselijke verzamelaar. De auto had slechts 483 km op de teller en kreeg een paar dagen eerder een plaats in de garage van de man, zoals we kunnen zien op zijn Instagram-account... wat een verspilling!

De Britse coupé was niet de enige auto die ten prooi viel aan de vernietigende orkaan, want ook een Rolls-Royce Phantom van dezelfde eigenaar raakte beschadigd. Indrukwekkende beelden die je kan zien in een video die gepubliceerd werd door supercar.fails!

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie