“De Foodtruck van Peugeot is ontstaan uit dat erfgoed: een mobiel voertuig, dat zich bij stilstand omvormt tot een mobiel restaurant in een onuitgegeven vorm voor een foodtruck. Onze doelstelling: de zintuigen (gezicht, smaak, gehoor, reukzin, tastzin) maximaal stimuleren met een hoge mate van moderniteit en harmonie”, verklaart designdirecteur Gilles Vidal.

Peugeot Design Lab

De Foodtruck van Peugeot werd ontworpen door het Peugeot Design Lab. Deze ontwerpstudio bestaat nog maar sinds 2012 en ontwerpt een hele reeks producten, merkstrategieën en diensten buiten de autosector. Tot de klanten behoren onder meer Bombardier, Seb en Airbus Helicopter.

Transformatie

Op het eerste gezicht is de Foodtruck gewoon een compacte, rijdende bestelwagen van Peugeot. Bij stilstand verandert hij in een het restaurant Le Bistrot du Lion waarin iedereen kan zien hoe de chef maaltijden bereidt. De Foodtruck bestaat uit een voorbereidings-, kook- en drankruimte, aangevuld met een mengruimte voor muziek. Hij heeft ook alles aan boord om dertig tafelgasten te ontvangen in openlucht.

De Franse chef Sven Chartier (restaurants Saturne en Le Clown Bar in Parijs) mocht van Peugeot Le Bistrot du Lion culinair inwijden. Na zijn voorstelling in Parijs zet de Foodtruck van Peugeot op 14 april koers naar de Peugeot-stand van de Milan Design Week 2015. Daarna rijdt hij enkele kilometers verder naar het Franse paviljoen van de Wereldtentoonstelling in Milaan.