Wim Bervoets

31 OKT 2018

Scoop: ook deze elektrische BMW iX3 wordt een Tesla‑concurrent

Nu Audi en Mercedes hun elektrische SUV’s hebben voorgesteld, blijft er nog één afwezige bij de Duitse drie: BMW. Maar de Beiers maken er werk van: deze volledig elektrische X3 moet over een tweetal jaar op de markt zijn.

BMW liet eerder al een voorsmaakje van zijn volledig elektrische X3 op de wereld los: op het salon van Peking eerder dit jaar toonde het een conceptmodel van de iX3. Het exemplaar op deze foto’s is een rijdend prototype van die iX3. Dat zie je aan de sterk gecamoufleerde voorkant, achterkant zonder uitlaatpijpen, en natuurlijk de grote “electric test vehicle”-opschriften op het prototype.

De Duitsers gaven eerder te kennen dat ze vanaf 2021 aan hun iNext-offensief wilden beginnen, met een volledig elektrisch platform dat specifieke i-modellen moet opleveren, zoals de aankomende i4. Net daarvoor zal deze iX3 onthuld worden, als eerste volledig elektrische versie van een bestaand model. Aangezien BMW de merknamen van iX3 tot iX9 gedeponeerd zou hebben, zullen de elektrische SUV’s van het merk wellicht gebaseerd zijn op de bestaande klassieke modellen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie