Pierre-Benoit Sepulchre

8 SEP 2022

Automatisch opladen krijgt een boost in Duitsland

Verschillende constructeurs hebben de handen ineengeslagen met ROCIN-ECO om zich voor te bereiden op het opladen van morgen.

Momenteen is het opladen van een elektrische wagen nog een beetje een prutswerk. Tussen de eindeloze kabels die je moet meesleuren en de lange laadtijden zitten we nog ver van het gemak van het bijtanken van een auto met verbrandingsmotor. Maar dit zou moeten veranderen naar de toekomst toe.

Duitsland neemt het voortouw om het opladen van elektrische voertuigen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Om dat te bereiken, hebben Audi, BMW, Ford, Mercedes-Benz, Porsche en andere spelers binnen de sector de handen ineengeslagen met ROCIN-ECO (Robotic Charging Infrastructure Ecosystem) om te werken aan het opladen van morgen.

Ambitieus doel

Dit industriële consortium wil de evolutie van het opladen versnellen door de kennis van alle partners te bundelen, met als doel laadstations aan te bieden die voorzien zijn van gerobotiseerde staanplaatsen waar je slechts 15 tot 30 minuten moet wachten om een volle batterij te hebben. Deze laadparkings zullen dus vrij zijn van menselijke ondersteuning, om het tijdverlies tot een minimum te beperken. Volgens het consortium wordt hiermee 15% van de laadtijd bespaard, enkel en alleen door de menselijke factor te elimineren.

Benieuwd hoe deze laadstations van de toekomst er zullen uitzien? Bekijk dan de video hieronder!


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie