Jean-Francois Christiaens

29 JUN 2018

Britse oliereus BP zet in op elektrische laadpunten

Oliegigant BP is volop bezig met elektriciteit. Het investeert niet alleen in een start-up die gespecialiseerd is in ultrasnel laden, maar koopt ook de Britse laadspecialist Chargemaster.

Chargemaster is het belangrijkste bedrijf dat bezig is met het laden van elektrische voertuigen in Groot-Brittannië. Het bezit niet alleen meer dan 6.500 publieke laadpunten, maar ook Polar, een abonnementssysteem voor elektrisch laden met meer dan 40.000 klanten. Chargemaster produceert en installeert ook laadpunten voor particulieren.

BP Chargemaster

“We vinden dat snel en praktisch laden cruciaal is voor de ontwikkeling van elektrische auto’s”, zegt Tufan Erginbilgic van BP. Het Britse bedrijf wil ook laadpunten van Chargemaster, dat voortaan BP Chargemaster heet, installeren in zijn traditionele benzinestations.

Flashbatterij

Eerder investeerde BP al bijna 17 miljoen euro in de Israëlische start-up StoreDot. Dat bedrijf maakt een batterij die ultrasnel laden aankan. De “flashbatterij” wordt eerst gebruikt bij smartphones, maar BP wil ze ook bij auto’s gebruiken. Daardoor zou een elektrische auto in 5 minuten volgeladen moeten kunnen worden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie