Jean-Francois Christiaens

19 NOV 2018

CEO van de Alliantie Renault‑Nissan‑Mitsubishi gearresteerd

Carlos Ghosn, een van de machtigste CEO’s uit de auto-industrie, werd gearresteerd in Tokio. Het Japanse gerecht verdenkt hem ervan een deel van zijn inkomen niet aangegeven te hebben bij de fiscus. Ghosn zou ook “bedrijfsmiddelen voor eigen doeleinden gebruikt hebben”.

Kort voor het nieuws liet Nissan in een officiële mededeling weten een intern onderzoek te houden naar aanleiding van informatie over wanpraktijken van Ghosn en Nissan-directeur Greg Kelly. Ghosn zou volgens Nissan “jarenlang minder inkomen hebben aangegeven dan het werkelijke bedrag” en “andere ernstige fouten gemaakt hebben, zoals het gebruik van bedrijfsactiva voor privédoeleinden”. De raad van bestuur van Nissan zou nu het advies krijgen om Carlos Ghosn snel uit zijn functie te ontzetten.

Bij alliantiepartner Renault wachten ze nog op “precieze informatie over Carlos Ghosn” en “blijven de bestuurders de belangen van Renault in de alliantie verdedigen”. De raad van bestuur zou er zo snel mogelijk samen komen om zich over verdere stappen te beraden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie