Bert Troubleyn

9 AUG 2021

De 5.000 pk sterke Devel Sixteen rijdt voor het eerst

De Arabische supercar met krankzinnige specificaties is na een lange radiostilte weer opgedoken, al heeft de video iets van een wanhoopspoging…

n 2015 kondigde het nieuw opgerichte Arabische automerk Devel de Sixteen aan, een hypercar met een motor van liefst 12,3 liter, met 16 cilinders (vandaar de naam), 4 turbo’s, 5.007 pk en 5.100 Nm. Hoewel het monster liefst 2.300 kilo weegt, mikt Devel toch op een topsnelheid van… 560 km/u. In 2017 werd de zogenaamde productieversie onthuld op het salon van Dubai en sindsdien… hebben we er niets meer van gehoord. Tot nu: de constructeur heeft een filmpje op het internet gegooid waar met een eerste prototype een paar meters wordt testgereden.


De kwaliteit van het filmwerk is belabberd, de montage is niet veel beter en het decor ademt nu ook niet bepaald ‘glitter and glamour’ uit. Bovendien geeft de constructeur zelf toe dat de vier turbo’s nog niet aanwezig zijn in dit prototype, dus is het nog maar de vraag hoeveel van de beloofde 5.000 pk er effectief beschikbaar zijn. Desondanks moeten we wel toegeven dat de zestiencilinder agressief klinkt en geen geluiden verspreidt die op een nakend technisch probleem kunnen duiden. Zou het dan toch nog iets worden?

?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie