Jean-Francois Christiaens

11 FEB 2019

Dit weten we al over de nieuwe Opel Corsa

Binnenkort onthult Opel zijn nieuwe Corsa. De zesde generatie wil vooral duurdere technologie aanbieden voor democratische prijzen.

De zesde generatie Opel Corsa staat in de startblokken. Hij gebruikt voortaan een PSA-platform sinds de overname van Opel door de Franse groep. De nieuwe Corsa zal voor het eerst adaptieve led-koplampen gebruiken.

Die heten IntelliLux LED, en de matrix-koplampen worden al aangeboden op de Astra en Insignia. De technologie is meestal voorbehouden voor grotere modellen, maar Opel wil ze ook naar het B-segment brengen. In Europa kiest 20% van de Astra-klanten en 60% van de Insignia-klanten voor IntelliLux, koplampen die zich automatisch aanpassen aan de rijomstandigheden.

Elektrisch

De Corsa wil daarnaast ook elektrisch rijden toegankelijker maken. De zesde generatie krijgt een 100% elektrische versie in de loop van dit jaar. Opel wil de prijzen wel betaalbaar houden: “Met de nieuwe Corsa willen we elektromobiliteit voor meer klanten toegankelijk maken. Het moet een echte elektrische auto voor het volk worden”, zegt Opel-CEO Michael Lohscheller.

Advertentie
Advertentie
Advertentie