Jean-Francois Christiaens

14 APR 2020

Ferrari verdient bijna 90.000 euro per verkochte auto

Zelfs Porsche is maar een armoezaaier en moet 5 auto’s verkopen om even veel te verdienen als Ferrari. Ter vergelijking: Mercedes moet 67 wagens slijten voor even veel winst, Nissan bijna 1.000 voertuigen.

20200414083258ferrari.jpg

De specialisten van Car Industry Analsysis hebben een klassement opgesteld van de verhouding tussen operationele winst van automerken in 2019 en het aantal auto’s dat ze datzelfde jaar hebben verkocht. Volgens het klassement heeft Ferrari een ruime voorsprong met een indrukwekkende 86.369 euro per verkochte wagen. Zelfs Porsche, toch erkend als een winstkampioen en met een veel grotere afzet, moet het hoofd buigen. Volgens hetzelfde klassement moeten de Duitsers 5 auto’s verkopen om even veel geld te verdienen.

Een vergelijking met meer ‘traditionele’ merken is nog verbazingwekkender. De cijfers spreken voor zich, al moet dit soort oefeningen toch met de nodige voorzichtigheid worden benaderd. Er zijn namelijk heel wat factoren die de operationele winst van een automerk kunnen beïnvloeden:

Advertentie
Advertentie
Advertentie