Sébastien Vanhouche

1 DEC 2021

IndiGo, het automotive OS volgens TomTom

Net zoals Google dat doet met Android Automotive heeft de Nederlandse GPS-gigant zijn eigen centrale systeem ontwikkeld dat geïntegreerd kan worden in eender welk voertuig.

Nog niet zo lang geleden ontwikkelden automerken elk hun eigen multimediasysteem. Sommigen waren performant, anderen... minder, maar ze waren stuk voor stuk verschillend. En toen kwam Google om alles te veranderen. Het principe is eenvoudig: een identieke basis die door de autobouwer gepersonaliseerd kan worden. Een strategie die het Amerikaanse bedrijf succesvol toepaste in de de wereld van de smartphones. Nu start TomTom met een gelijkaardig systeem. 

Een systeem voor alles

De Nederlandse GPS-specialist wil automerken een systeem bieden dat het geheel van de functionaliteiten van de auto groepeert, met IndiGo dat alles regelt. Nu ja, na de chauffeur natuurlijk. Maar paradoxaal genoeg is het volledige systeem gebaseerd op Google Automotive, zijn directe concurrent. Een project dat niet echt veel zin heeft dus? Niet echt... 

Bestaande partnerships 

TomTom heeft één groot voordel. Het ontfermt zich al over het 'navigatie' gedeelte van heel wat autobouwers, dus waarom niet verder gaan? "We hebben doorheen de jaren geleerd dat softwareontwikkeling traag en duur kan zijn voor autobouwers. TomTom IndiGo is het perfecte antwoord op de noden van onze klanten." En jij, welk systeem verkies jij, dat je automerk, van Google of dat van TomTom?


Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Advertentie
Advertentie
Advertentie