Arnaud Henckaerts

25 APR 2022

Mazda vernieuwt zijn museum in Hiroshima

Gelukkig is er ook een uitgebreide videopagina om het museum virtueel te bezoeken.

Mazda heeft van de voorbije coronaperiode gebruikgemaakt om zijn museum een facelift te geven. Het heropent officieel zijn deuren op 25 mei. Een bezoekje brengen is voorlopig echter moeilijk… Het museum bevindt zich bij het hoofdkwartier van het merk in het Japanse Hiroshima. Niet meteen bij de deur dus, en voorlopig blijven de Japanse grenzen bovendien gesloten voor toeristen. Gelukkig is er ook een online versie.

Meer dan 100 jaar in 10 onderdelen

De Mazda-geschiedenis, die startte in 1920 onder de naam Toyo Cork Kogyo Company, telt heel wat pareltjes. Die zijn allemaal te ontdekken in het vernieuwde museum, dat met een zwart/witte kleurstelling gekoppeld aan warme verlichting en houten accenten veel aangenamer moet zijn om te bezoeken. Naast legendarische modellen als de MX-5, de RX-7 en de wondermooie en exotische Cosmo, vind je er ook meer obscure modellen, concept cars en de highlights uit de motorsportgeschiedenis van het merk.


Om het geheel overzichtelijk te houden, heeft Mazda het vernieuwde museum ingedeeld in 10 aparte stukken. Dat gaat van het ontstaan van de “Monotsukuri” (autobouw) bij het merk, de groei als gediversifieerd autoconstructeur tot motorsport, technologische vernieuwingen en de visie van Mazda op de volgende 100 jaar. Ook een bezoek aan de productielijn waar hedendaagse modellen gebouwd worden, staat op het programma.

Ongetwijfeld een aanrader als je ooit in de buurt van Hiroshima bent... maar je kan het museum dus ook online bezoeken om al een eerste indruk te krijgen.


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie