Arnaud Henckaerts

8 DEC 2022

Mercedes opent zijn eerste garage met enkel elektrische modellen

Je moet er wel voor naar Japan…

Vanaf 2035 mogen er in Europa enkel nog nieuwe auto’s verkocht worden zonder verbrandingsmotoren en zal je er dus ook geen meer aantreffen in de showroom bij je lokale dealer. Terwijl dat nog verre toekomstmuziek lijkt, is het in één showroom van Mercedes vandaag al realiteit!

Mercedes-EQ Yokohama

Het Duitse merk opende in de Japanse stad Yokohama immers zijn eerste 100% elektrische showroom. Het moet gezegd dat Mercedes de afgelopen jaren sterk geïnvesteerd heeft in de elektrificatie van zijn aanbod en ondertussen een uitgebreide catalogus van volledig elektrische EQ-modellen heeft die samen een zo goed als compleet gamma vormen: EQA, EQB, EQC, EQE, EQE SUV, EQS EQS en EQV, met naast die lettersoep ook nog de elektrische bestelwagens van het merk. En er zijn nog nieuwe elektrische modellen op komst, zoals de EQT en de EQG.

In de Mercedes EQ-garage van Yokohama zijn is er plaats voor 7 van die modellen in de meer dan 1.200 m² grote showroom. Er is ook een plek om auto’s af te leveren, de nodige oplaadpunten en een werkplaats met vijf bruggen. Benieuwd wanneer de eerste Mercedes EQ showroom opent in Europa… Het merk heeft immers de ambitie om tegen 2030 volledig elektrisch zijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie