Sébastien Vanhouche

16 JUN 2023

Mercedes Vision One Eleven: iconische conceptcar op moderne wijze

Deze Vision One Eleven haalt zijn inspiratie rechtstreeks van de C 111-concepts, met ook hier enkele revolutionaire technologieën aan boord!

De legendarische lijnen van de C 111-concepts keren terug naar de 21e eeuw, dankzij deze Vision One Eleven-conceptcar. En hoewel de oranje kleur en de gigantische vleugeldeuren niet zijn veranderd, zijn de vorm en de motor wel weer helemaal mee met hun tijd. Met een hoogte van amper 1,17 m heeft de conceptcar een simpelweg verbluffende look! Onder de kap hebben de experimentele wankel- en dieselmotoren plaats gemaakt voor een elektrische aandrijflijn.



Revolutionaire, maar nog geheime technologie

En niet zomaar een elektromotor. Het gaat hier over een YASA axiale fluxmotor, die de toekomst van de batterij-elektrische wagen zou moeten voorstellen volgens Mercedes. De constructeur deelt helaas nog geen technische details over die aandrijflijn. Men vermeldt gewoon dat hij "lichter en compacter, maar ook krachtiger is dan de huidige elektromotoren". En ook over de batterij weten we niets, behalve dat hij cilindervormige cellen heeft met vloeistofkoeling en met een chemie gebaseerd op de Formule 1.



Racewagen of rijdende lounge?

Mercedes zegt het interieur van de Vision One Eleven te hebben behandeld als een rijdend salon. Te beginnen door gebruik te maken van milieuvriendelijke materialen als gerecycleerd polyester en duurzaam behandeld leer. Maar ook door de aanwezigheid van twee rijmodi: 'Race', voor sportieve bestuurders, of 'Lounge', om te kunnen ontspannen achter het stuur. We weten niet hoe het met jou zit, maar zelf zouden we graag de eerste van deze twee modi activeren en achter het stuur kruipen!



Advertentie
Advertentie
Advertentie