Arnaud Henckaerts

2 DEC 2022

Opel Rocks e‑xtreme is… extreem

Deze nieuwe look voor het Duitse broertje van de Citroën Ami is het resultaat in van een designwedstrijd. En Opel gaat hem bouwen...

Eerder deze week testten we nog de productieversie van de Citroën Ami Buggy. Terwijl die wat braver geworden is dan de conceptversie, gaat het Duitse broertje van de vrolijke Fransoos helemaal de andere richting uit. De Opel Rocks, die in zijn basisuitvoering zo goed als identiek is aan de Ami, krijgt in zijn e-xtreme uitvoering immers de look van een offroad-racebuggy!

Downforce aan 45 km/u?

Een paar weken geleden nodigde Opel met de ‘Rocks-e Design Hack’ jonge creatieve talenten en designstudenten uit om hun eigen interpretatie te bedenken van de elektrische micro-mobiel. Het aantal inzendingen en de kwaliteit ervan was volgens Opel overweldigend, maar het was de Duitser Lukas Wenzhöfer die de jury wist te overtuigen met dit ontwerp.

Terwijl je met de Ami Buggy Concept naar het strand kon, geraak je met deze creatie overal… tenzij misschien op smalle paadjes, want de spoorbreedte groeit aanzienlijk. De imposante spoiler is dan weer puur voor de looks, want aan de topsnelheid van 45 km/u is de downforce die hij oplevert ongetwijfeld verwaarloosbaar. Maar goed, het oog wil ook wat.

Één exemplaar

In tegenstelling tot de 50 exemplaren van de Ami Buggy blijft het bij de Opel Rocks e-Xtreme bij één exemplaar. Op de beelden is nog een puur digitale rendering te zien, maar Opel gaat er wel één bouwen in het echt! Het bouwproces zal via de sociale mediakanalen van het merk te volgen zijn.


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie