Pierre-Benoit Sepulchre

2 SEP 2020

Rolls‑Royce Wraith Coupé wordt een shooting brake

Het Belgische Carat Duchatelet heeft een eerste exemplaar gebouwd.

Sinds 1968 transformeert de Luikse tuner Carat Duchatelet luxewagens in uitzonderlijke modellen. Velen denken dat het kleine bedrijf zich enkel met Mercedessen bezig houdt, maar dat klopt niet. De groep heeft ook al indrukwekkende verbouwingen uitgevoerd aan diverse modellen van Rolls-Royce, Bentley, Toyota, Lexus of Land Rover.

Een nieuw dak voor de jacht

Een van de jongste verwezenlijkingen van de Luikenaars is een Rolls-Royce Wraith die is omgebouwd van coupé naar shooting brake. De Britse coupé heeft zijn korte dakpartij ingeruild voor een veel langer stuk plaatwerk dat tot aan de achterkant doorloopt. Uiteraard moesten zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant allerlei zaken worden aangepast. Dat is met de hand gebeurd in de ateliers van Carat Duchatelet.

Het model is van een anonieme eigenaar die ervan droomde het Spirit of Ecstacy-beeldje te kunnen bewonderen aan het eind van de motorkap van een shooting brake. Omdat Rolls-Royce die combinatie niet zelf aanbiedt, moest hij dus wel een beroep doen op de talenten van de Belgische preparateur om zijn wens in vervulling te doen komen. Het bijzondere model is eind augustus geleverd. Carat Duchatelet heeft duidelijk plezier geschept in de uitdaging, want het bedrijf zegt dat het nog zes exemplaren zal maken. Het verklapt echter niet hoeveel die moeten kosten…
Advertentie
Advertentie
Advertentie