Jean-Francois Christiaens

6 MRT 2018

SsangYong Musso Sports: de Rexton als pick‑up

SsangYong toont de Europese versie van zijn nieuwe pick-up in Genève. Die heet Musso Sports, is gebaseerd op het nieuwe Rexton-vlaggenschip en vervangt de vorige Actyon Sports.

De nieuwe double cab-pick-up biedt vijf zitplaatsen, een laadbak van 1.011 liter en een sleepvermogen van 3.000 kilogram. De “Neushoorn” (“Musso” in het Koreaans) is 5,09 meter lang. SsangYong zegt dat er nog een langere versie komt van bijna 5,4 meter, die meer dan een ton nuttig laadvermogen biedt.

2.2 e-XDI

De nieuwe pick-up wordt gelanceerd met een 2.2 e-XDi-turbodiesel van 181 pk en 400 Nm. De motor kan worden besteld met een manuele zesversnellingsbak of een zestrapsautomaat. SsangYong laat je ook kiezen tussen achterwielaandrijving of vierwielaandrijving met korte versnellingen en blokkering van het differentieel.

Ook als benzine

SsangYong lanceert zijn nieuwe Musso Sports iets later ook met een benzinemotor, iets wat niet vaak voorkomt in dit segment. Dat wordt een 2.0 turbo met directe injectie van 225 pk.

Tweede helft

De Koreanen geven mee dat er rijstrookassistentie voorzien is, een waarschuwing voor kruisend verkeer achter de auto en een dodehoekwaarschuwing. De Musso Sports wordt eerst in Korea gelanceerd, in de tweede helft van dit jaar komt hij naar Europa.

Advertentie
Advertentie
Advertentie