Pierre-Benoit Sepulchre

17 MEI 2021

Video: deze mini‑Porsche is gehomologeerd voor de openbare weg

Hij heeft dus ook een nummerplaat.

Wanneer het gaat over homologatie in de autosector, denken we uiteraard aan conventionele voertuigen die zijn ontwikkeld om mee op de openbare weg te rijden. Ze moeten daarvoor uitgerust zijn met diverse zaken, vooral op het vlak van verkeersveiligheid en verlichting. De vereisten kunnen echter per land verschillen, al moet een straatlegale auto in het algemeen toch op zijn minst zijn uitgerust met koplampen, richtingaanwijzers, achterlichten en buitenspiegels.

Bezigheid tijdens de lockdown

Aan de overkant van het Kanaal heeft een autogekke Brit zich aan een uitdagend project gewaagd. Hij maakte gebruik van de vrije tijd die de lockdown hem opleverde om een van de elektrische karretjes van zijn kinderen om te bouwen en geschikt te maken voor de openbare weg. Hij moest de auto daarom onder meer uitrusten met lampen, zijdelingse verlichting en richtingaanwijzers. Na vele maanden nadenken en werken kreeg de Porsche van zijn zoontje eindelijk een homologatie en dus een goedkeuring om op de openbare weg rond te rijden.

Wanneer je het filmpje bekijkt, ga je je toch een aantal vragen stellen, onder meer rond de afwezigheid van veiligheidsgordels of de haalbare topsnelheid voor het karretje. Zo leren we dat de Porsche een (zeer) beperkt rijbereik haalt van 6,4 kilometer als de batterij volledig opgeladen is. Op de snelweg zal je deze kleine bolide dus nooit tegenkomen…



?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie