Jean-Francois Christiaens

11 SEP 2019

Zal de elektrische step de auto vervangen?

Het is de hamvraag van het moment: zal de ‘zachte mobiliteit’ in steden de auto vervangen? Volgens een studie van Brussel Mobiliteit is het antwoord eerder genuanceerd…

Brussel Mobiliteit heeft zich over het fenomeen van de elektrische step gebogen in een studie gepubliceerd door de krant Le Soir. Het idee van de step als vervanger van de auto wordt daar behoorlijk getemperd. Uit de studie blijkt namelijk dat de overgrote meerderheid (70 procent) deze elektrisch steps gebruikt ter vervanging van het openbaar vervoer of in de plaats van te voet te gaan. Toch zouden 26 procent van de gebruikers dankzij de elektrische step geen gemotoriseerd voertuig meer moeten gebruiken zoals een auto, een bromfiets of een motorfiets.

Het profiel van de gebruikers bestaat volgens de studie grotendeels uit jonge mannen met een hogere opleiding. Maar het meest verrassende is misschien wel de gebruiksfrequentie: de step lijkt vooral als een eerder occasioneel vervoersmiddel te worden gezien. Slechts één gebruiker op vijf maakt er namelijk meer dan één keer per week gebruik van. De meesten gebruiken ze slechts sporadisch, namelijk minder dan drie keer per maand en voor trajecten van minder dan 10 minuten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie