Bert Troubleyn

5 AOÛ 2020

Yamaha ontwikkelt “emotionele elektromotoren”

De Japanse constructeur heeft twee heel compacte elektromotoren voor elektrische auto’s en motorfietsen ontwikkeld die sterk zijn gericht op rijplezier.

De Japanse constructeur Yamaha leekt tot op heden weinig te voelen voor elektrische aandrijving, maar verrast nu door niet één maar twee zelf ontwikkelde elektromotoren voor de aandrijving van voertuigen voor te stellen.

20200805074925yamahamoteurelectrique.jpg

De eerste is goed voor 35 kW (48 pk) en is dus geschikt voor lichte motorfietsen. Daarnaast heeft het merk een groter blok bedacht dat 150 kW (204 pk) ontwikkelt. Door dezelfde gietmethode te gebruiken als voor zijn verbrandingsmotoren, zegt Yamaha een “extreem compacte” krachtbron te hebben gecreëerd. Bovendien hebben de Japanners zelfs werk gemaakt van de esthetiek van de elektromotor, die zeer strak en gestileerd oogt. In een demonstratiefilmpje zien we hem in een dubbele opstelling (2 aan elkaar gekoppelde motoren, dus goed voor 408 pk) aan het werk in het koetswerk van een Alfa Romeo 4C, waar hij bijna lijkt te verdwijnen in de nochtans niet overdreven grote motorruimte.

Yamaha’s ingenieurs zeggen ook aandacht te hebben besteed aan het geluid van hun motor. Dit moet volgens hen een “emotionele elektromotor” zijn, die rijplezier moet bieden aan zijn gebruikers. We zijn benieuwd welke constructeurs deze Japanse elektromotor als eerste zullen gaan gebruiken…
PUBLICITÉ
PUBLICITÉ
PUBLICITÉ