Arnaud Henckaerts

11 JUL 2022

Geely werkt aan een elektrische pick‑up

Het zou een lifestyle-model worden, eerder dan een offroader. Maar komt hij ook naar Europa?

Terwijl elektrische pick-ups in de Verenigde Staten aan populariteit winnen, denk maar aan de Ford F-150 Lightning en Rivian, dat ondanks financiële twijfels auto’s bouwt en levert aan klanten, doen ze het in Europa voorlopig nog met verbrandingsmotoren. Ook de onlangs voorgestelde nieuwe Volkswagen Amarok, die zijn basis deelt met de Ford Ranger, wordt (voorlopig) enkel aangeboden met verbrandingsmotoren. Maar in China werkt Geely aan een elektrische pick-up, de Radar.

Lifestyle pick-up

Nog nooit van gehoord, Geely? Hoewel het in Europa niet gebruikt wordt als merknaam is het bedrijf wel eigenaar van onder andere Volvo, Lotus, Polestar, Lynk&Co, LEVC en samen met Mercedes ook Smart. Best wel een grote naam dus, met nog veel meer merken in China. Geely heeft wereldwijd grote ambities, en daar hoort ook een pick-up bij.

Die komt er binnenkort in de vorm van de Radar. Toch wordt het waarschijnlijk geen concurrent voor de offroad machines van Ford en Rivian, eerder een ‘lifestyle pick-up’. De teaserfoto’s van Geely positioneren hem als praktische oplossing voor wie bijvoorbeeld fietsen wil transporteren, eerder dan een een voertuig dat elk terrein aankan. De Radar zou dan ook gebaseerd zijn op Geely’s SEA-platform, dat ook onder de Smart #1 en de Lotus Eletre zit.

Voor Europa of niet? 

Geely onthult later deze maand het design en de specificaties van de Radar. Misschien komen we dan ook te weten of hij naar Europa komt of niet. Als het dat doet, wordt de Radar misschien wel de eerste elektrische pick-up op het Oude Continent… al verkoopt het Chinese Maxus zijn T90EV pick-up binnenkort wel in het Verenigd Koninkrijk en is dat merk in de rest van Europa wel aanwezig met elektrische bestelwagens.

?

PUBLICITÉ
PUBLICITÉ
PUBLICITÉ