Sébastien Vanhouche

28 APR 2023

Alpine A290_β: de nieuwe R5 Turbo?

De conceptversie van de Alpine A290_β wordt officieel onthuld op 9 mei, voor een keer niet in Frankrijk, maar in Bristol in het Verenigd Koninkrijk!

Dit is dus het silhouet van de aanstaande conceptcar van Alpine! Een belangrijk model, aangezien het de voorbode is op de toekomstige sportieve en volledig elektrische stadswagen van het Franse merk. De productieversie zou op de markt komen in 2024. Zijn naam? De Alpine A290_β, of A290 'beta'! Een naam die toch veel zegt over de wagen die we op 9 mei kunnen ontdekken in Bristol (VK)...

Veelzeggende naam

Het eerste cijfer (2) komt overeen met de grootte van het model. Het tweede getal (90) wilt zeggen dat het om een polyvalent model gaat, of een 'lifestylemodel' zoals Alpine het noemt, terwijl er ook een zekere dynamiek aanwezig zal zijn. Dat moet sommige liefhebbers geruststellen... De 'β' is geleend van de IT-sector, waar de Griekse letter wordt gebruikt voor testversies van softwareprogramma's. Een hightech manier om een conceptcar te omschrijven, dus.

Easter egg 

Alpine geeft ook de kans aan enkele gelukkigen om deze Alpine A290_β in levende lijve te ontdekken! Tijdens dit weekend van 28 tot 30 april zullen er QR-codes te vinden zijn op de A523 Formule 1-wagens tijdens de GP van Azerbeidzjan en de A470 LMP2-wagens die meedoen aan de 6 Uur van Spa-Francorchamps. Als je die scant, kan je je inschrijven voor een loting om de A290_β in het echt te mogen ontdekken. Smartphones klaar, en... scannen!


Advertentie
Advertentie
Advertentie