Pierre-Benoit Sepulchre

28 JUL 2023

Elke Aston Martin Valour is al verkocht!

De 110 exemplaren die worden gebouwd zijn in enkele dagen uitverkocht.

Op 12 juli toonden we de eerste beelden van de Aston Martin Valour, een bolide die de kaas heeft gehaald bij de coupés van de Britse constructeur uit de jaren 1970 en 1980, ter gelegenheid van de 110e verjaardag van het merk. Het publieke debuut kwam op het Goodwood Festival of Speed, intussen al twee weken geleden. Op die tijd is Aston Martin erin geslaagd om alle 110 te produceren exemplaren te verkopen, met een geschatte prijs van 1,5 tot 2 miljoen euro per stuk voor het beestje! De eerste exemplaren worden al tegen het einde van dit jaar geleverd.

Met zijn gewelfde motorkap, zijn lage neus en zijn gespierde flanken, is de Valour een eerbetoon aan de Aston Martin Vantage en V8 uit de seventies en eighties, al worden er ook enkele elementen van de recente Victor overgenomen. Het interieur is echter volledig hightech, met een indrukwekkend digitaal instrumentenpaneel en een groot infotainmentscherm dat bovenop de middenconsole is geplaatst.

Onder de motorkap leeft een 5,2 liter-V12 met twee turbo's, die 705 pk en een koppel van 752 Nm ontwikkelt. Een vermogen dat naar de achterwielen wordt gestuurd middels een manuele(!) versnellingsbak met zes verhoudingen. Het model krijgt ook een ophanging met adaptieve dempers en koolstofkeramische remmen. Aston Martin heeft echter nog geen officiële prestatiecijfers onthuld, al gaat het natuurlijk vooral om de beleving met de Valour.

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie