Jean-Francois Christiaens

8 NOV 2021

Bestune: dit nieuwe merk komt naar België!

We kunnen niet elke dag de komst aankondigen van een nieuw merk op de Belgische markt. Dit is Bestune, waarvan het eerste model dat bij ons verwacht wordt niet onverwacht… een SUV is. De T77, met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding?

Eind 2020 maakten we kennis met One Automotive, een familiebedrijf van ex-concessiehouders dat besliste om te starten met de invoer van Chinese merken in België, waaronder DFSK en BAIC. 

Nu, een jaar later, kondigt One Automotive aan dat het een nieuw Chinees merk wil lanceren op onze markt: Bestune.



Het merk, dat in Europa niet echt bekend is, maakt deel uit van de Chinese FAW-groep (First Automobile Works), dat wereldwijd actief is in meer dan 100 landen. 

T77

One Automotive zal zijn eerste stappen op de Belgische markt zetten met de invoer van de T77 SUV vanaf deze herfst. Een 4,52 m lang model (zowat de afmetingen van een Hyundai Tucson) dat aangedreven wordt door een 1.5 turbobenzine die gekoppeld is aan een versnellingsbak met dubbele koppeling (7 versnellingen)

Elektrisch offensief in 2022

One Automotive laat ook nog weten dat een tweede model, een elektrisch in dit geval, snel het aanbod van Bestune in België zal vervoegen. Dit tweede model, dat tijdens het eerste trimester van 2022 wordt voorgesteld, belooft een rijbereik van 419 km. 

Na een bescheiden start met 6 concessiehouders eind 2020 telt het distributienetwerk van One Automotive nu 19 verdelers die actief zijn in België. De groep is echter nog op zoek naar verdelers in de provincies Henegouwen, Limburg, Namen en Oost-Vlaanderen, om zo het objectief te bereiken van 25 verdeelpunten voor het volledige land.

?


Advertentie
Advertentie
Advertentie