Jean-Francois Christiaens

26 OKT 2023

Brussels Auto Show: autosalon volgens 'nieuwe formule' bevestigd tot 2027

Na de annulering van het traditionele Autosalon van Brussel (Brussels Motor Show), lijkt de alternatieve 'Brussels Auto Show' zich op lange termijn te willen installeren in onze hoofdstad.

Eind mei sloeg de bom in: Febiac bevestigde officieel dat het het traditionele Autosalon van Brussel, ook bekend als de Brussels Motor Show, niet meer wou organiseren in 2024. Maar het gat in de kalender werd al snel opgevuld. In juni bevestigde het Nederlandse bedrijf 402 Automotive zijn intentie om een 'Brussels Auto Show' te organiseren in dezelfde paleizen van de Heizel. Van 17 tot 21 januari 2024 kunnen geïnteresseerde bezoekers dus nog steeds naar Brussels Expo afzakken om de "verrassingen" te ontdekken die de nieuwe organisatie heeft voorbereid.

Welke merken?

Voorlopig blijft de definitieve aanwezigheidslijst van de merken voor de editie van 2024 nog onduidelijk. "Voorlopig zijn we optimistisch dat er tussen de 30 en 40 auto-, moto- en vrachtwagenmerken zullen deelnemen", zegt Ronald van den Broek, de CEO van Brussels Auto Show. Hij voegt eraan toe dat "er diepgaande gesprekken gaande zijn over hoe ze vertegenwoordigd zullen worden. We verwachten de eerste namen vanaf volgende week te kunnen onthullen, hoewel we moeten toegeven dat het misschien niet helemaal volgens plan verloopt."

Vier edities bevestigd

In afwachting daarvan lijken de organisatoren echter overtuigd van het toekomstige succes van hun nieuwe formule. Ze bevestigen namelijk al dat de Brussels Auto Show niet enkel in januari 2024 zal doorgaan, maar dat ze zich verbinden voor vier edities tot in 2027, in samenwerking met Brussels Expo.

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie