Jean-Francois Christiaens

22 AUG 2018

De Arkana is Renaults “geheime” SUV‑coupé

Renault heeft de naam bevestigd van zijn toekomstige SUV in het C-segment: Arkana. De naam komt van het Latijnse “arcanum”, “geheim”. De conceptcar verschijnt binnenkort, het productiemodel volgt in 2019.

Na het eerste officiële beeld van de conceptcar die eind augustus op het salon van Moskou zal worden onthuld, bevestigt Renault de naam van het model: Arkana. De Fransen zeggen nog niet dat het om een SUV-coupé gaat, maar de “originele crossover” voor het C-segment, die “met zijn unieke design de conventies van het SUV-segment grondig door elkaar zal schudden”. Het gaat dus wellicht om de SUV-coupé die we onlangs betrapten.

Tegen 2019

De commercialisering is gepland voor 2019 op de Russische markt, maar zal ook in andere landen worden verkocht. Of Europa daar ook bij hoort, wil Renault nog niet kwijt: de Fransen houden het op “verschillende internationale markten”.

X4 van Renault

Wie dus gecharmeerd is door de looks van een SUV-coupé maar afgeschrikt wordt door de premiumprijzen van de BMW X4 of Mercedes GLC Coupé kan dus uitwijken naar deze massaconstructeur. Als de Arkana dus naar Europa komt, maar dat zou niet voor 2020 zijn…

Advertentie
Advertentie
Advertentie