Sébastien Vanhouche

15 FEB 2022

De favoriete auto’s van vrouwen

56 vrouwelijke juryleden uit 5 continenten en 40 verschillende landen hebben de hoofden bij elkaar gestoken om in 6 categorieën hun auto’s van het jaar te verkiezen. Een aantal resultaten zouden je kunnen verrassen.

Stadswagen van het jaar: Peugeot 308

Van alle 65 auto’s over alle categorieën heen gaat de nieuwe Peugeot 308 aan de loop met de prijs voor de stadswagen. Een keuze die we goed begrijpen. Onlangs konden we zelf het stuur nemen van de Fransman en hij maakte een sterke indruk.

Gezins-SUV van het jaar: Kia Sportage

Een extra lange garantie van 7 jaar, een look met veel uitstraling, een eigentijds geëlektrificeerd motorenpalet,… ook hier kunnen we de experts moeilijk tegenspreken. Wij kenden hem trouwens een mooie score van 3,8 toe tijdens onze testrit.

Grote auto van het jaar: Ford Mustang Mach-E

Tussen alle motortypes is in deze categorie een elektrische auto tot winnaar gekroond. Dat is ook niet zo’n verrassing, want dankzij hun lange wielbasis bieden EV’s veel binnenruimte en soms zelfs een tweede koffer. Bovendien rijdt de Mach-E hoegenaamd niet slecht.

Grote SUV van het jaar: BMW iX

Ook in deze andere categorie wint een elektrisch model. Alleen al op papier maakt de BMW iX indruk: 326 tot 619 pk, 630 tot 1.015 Nm aan koppel, tot 630 kilometer WLTP-rijbereik en een vorstelijke hoeveelheid binnenruimte.

Performance-auto van het jaar: Audi e-tron GT

Jawel, nog een EV, maar we moeten toegeven dat deze e-tron GT in zijn RS-versie een heuse grondraket is. Met zijn 646 pk die vrijkomt wanneer de launch-control wordt geactiveerd slaagde de Duitser er tijdens onze testrit in om een gemiddelde score van 4,1 te halen.

4x4 & Pick-Up van het jaar: Jeep Wrangler 4xe

Natuurlijk houden vrouwen ook van offroaden. Dat bewijst hun auto van het jaar in deze discipline: de Wrangler. Toegegeven, zijn pick-upversie Gladiator moest bij onze vergelijkende test het hoofd buigen voor de Ford Ranger, maar die was toen niet uitgerust met deze 4xe-motorversie, die hem nog veel interessanter maakt.

?


Advertentie
Advertentie
Advertentie