Jean-Francois Christiaens

17 DEC 2018

De ruglijn van de toekomstige Mercedes CLA

De trein van de Mercedes A-Klasse is vertrokken en maakt zich nu klaar voor zijn coupéversie CLA. Die belooft nog meer “sexy” te zijn dan de onlangs voorgestelde A-Klasse berline. En hij krijgt bovendien een geheime troef om te verleiden.

De Mercedes A-Klasse heeft binnenkort een garderobe waar meer dan een compact model jaloers op kan zijn. Naast de traditionele variant met kofferklep maakten we al kennis met twee berlines: een lange voor de Chinese markt en een ‘normale’ voor bij ons. Maar dat is niet alles: binnenkort ontdekken we ook de coupé CLA. En niet veel later krijgt die nog een Shooting Brake-afgeleide. Die laatste konden onze spionagefotografen al betrappen.

Berline met meer uitgesproken stijl…

De nieuwe A-Klasse berline werpt zich op als een soort mini-C-Klasse, maar deze toekomstige CLA onderscheidt zich daarvan met een meer sensuele look. Mercedes verklapt nog geen enkel detail, en dus ook geen afmetingen. We moeten het dus doen met deze eerste foto. Maar we verwachten dat de daklijn veel sterker zal aflopen dan die van de berlineversie en dat daarbij wat hoofdruimte achterin wordt opgeofferd voor het uiterlijk.

….en nog beter geconnecteerd

We weten al wel dat deze toekomstige CLA nog meer geconnecteerd wordt dan zijn kleine broer A-Klasse, die nochtans al aan de top staat op dit vlak. Mercedes onthult de toekomstige CLA dan ook op de volgende technologiebeurs CES in Las vegas in januari en benadrukt dat het infotainmentsysteem MBUX nog meer geperfectioneerd zal zijn dan de versie die we al mochten ontdekken in de A-Klasse. Veelbelovend…
Advertentie
Advertentie
Advertentie